DatabeatOMNI logo

Registrer ny konto | Glemt passordet?

Prøv DatabeatOMNI helt gratis

Har du allerede registrert deg?

DatabeatOMNI logo

Logg inn

Nordlandsykehuset i Bodø guider deg via skjermer

Sykehus viser vei med digitale skilt

Skrevet av Irene Mårdalen 4. August 2017

Digitale skilt som viser hvor du skal gå, fungerer så det suser skal vi tro Knut Stein ved Nordlandssykehuset i Bodø.

På Nordlandsykehuset i Bodø løper håndverkere om kapp med pasienter. I perioder har avdelinger blitt flyttet hyppig; noe som kunne ført til det totale kaos hvis ansatte skulle ha skiltet manuelt.

Takket være skjermer som viser hvor du skal gå til hver avdeling til enhver tid, har sykehuset løst utfordringen.

– Du kan jo selv tenke deg kaoset vi kunne ha hatt. En dag var for eksempel barneavdelingen ett sted, neste dag flyttet og ikke lenge etter på et tredje sted. Med digitale skjermer, har vi hatt mulighet til å endre skiltingen for hva som befinner seg hvor kontinuerlig. Samtidig har vi sluppet å sette opp fysiske plakater annenhver dag, sier Knut Stein ved Nordlandssykehuset.

Slik bruker Nordlandssykehuset i Bodø digitale skjermer

  • Plasserer på strategiske steder som ved inngangen og ved heisene.
  • Viser hvilken etasje du er i og hvor du skal gå.
  • Når avdelinger flytter, er det enkelt å oppdatere veivisningen.

Har 18 skjermer

Sykehuset har i alt 18 skjermer fordel rundt på sykehuset. Noen er plassert i hver etasje mellom heisene. Andre er plassert ved heisene og noen i heisene.

Informasjonen er ulik fra skjerm til skjerm. En skjerm viser hvor du skal få for å komme til barneavdelingen – en annen til en helt annen avdeling.

– I likhet med mange flere sykehus, har vi flere og flere dagpasienter. Det betyr også at vi stadig er i endring, inkludert hvor vi fysisk har en avdeling. Med skjermene, endrer vi raskt hva vi vil publisere.

Får hjelp fra Databeat

Sykehuset har i lang tid støttet seg på hjelp fra Databeat for å endre innholdet. Det fordi det – på et tidspunkt – var så hektisk på sykehuset at de ikke hadde kapasitet til selv å gjøre endringer.

– Derfor valgte vi foreløpig en løsning hvor vi sender informasjon til Databeat om hvilke oppdateringer vi trenger. Endringene gjøres av Databeat, sier Stein.

Bygger ut mens de er operative

Nordlandssykehuset bygger ut i stor skala mens de samtidig har full drift. Første utbyggingstrinn startet allerede i 2007. I 2014 bygget de en helt ny behandlingsfløy for poliklinikker, dagbehandling og med operasjonsstuer.

Nå er de ferdig med betydelige deler av det omfattende byggeprosjektet. Siste etappe vil pågå fram til 2020.