DatabeatOMNI logo

Registrer ny konto | Glemt passordet?

Prøv DatabeatOMNI helt gratis

Har du allerede registrert deg?

DatabeatOMNI logo

Logg inn

Support/FAQ

Skjermen er svart

Prøv først å skru av og på skjermen ved å ta ut strømkabelen på skjerm/ mediespiller. Dette restarter utstyret ditt. Bruker du mediaspiller, ta ut og inn HDMI-kabelen. Hvis ikke innhold vises, ring support.

Skjermen viser utgått innhold

Mest sannsynlig har ikke din skjerm eller mediespiller kontakt med internett og nytt innhold blir ikke lastet ned. Kontroller nettilkoblingen ved å koble en pc/telefon  på samme trådløse nett eller kabel, og last inn en nettside for å kontrollere at nettverket fungerer. Hvis ikke, ta kontakt med din internettleverandør.

Hvis nettet fungerer så må du sjekke at ditt nye innhold er lastet opp i riktig kanal i DatabeatOMNI, med de rette tidsinnstillingene. Sjekk dato for «release» og at parametre for ukedager ikke er huket av feil. Du kan også forsøke å laste opp innholdet på nytt. Ikke slett gammelt innhold før nytt innhold er lastet opp.

Skjermen fungerer, men spiller ikke av innhold

Det kan være at vår applikasjon på enheten ikke har startet. Skru av og på skjermen eller dra ut og inn strømkablen. Enheten vil restarte seg og vår applikasjon vil starte automatisk.

Hvis applikasjonen starter må du sjekke at ditt nye innhold er lastet opp i riktig kanal i DatabeatOMNI, med de rette tidsinnstillingene. Gå inn i DatabeatOMNI, velg fanen «Publish» og sjekk dato for «release» og «expire», og at parametre for ukedager ikke er huket av feil. Du kan også forsøke å laste opp innholdet på nytt. Ikke slett gammelt innhold før nytt innhold er lastet opp.

Hvis du spiller av innholdet ditt med vår eksterne mediaspiller, OMNIplay3, så må denne restartes. Manualen for hvordan du gjør dette, finner du her.

Skjermen skrur seg av / på når den ikke skal

Logg deg inn i DatabeatOMNI og velg fanen “Locations” . Til høyre i skjermbildet ser du “Service hours”. Sjekk at dag/ klokke parametrene er riktig innstilt. En detaljert manual finner du her.

Jeg vil bytte til en annen kanal

På Samsung SSP skjermer kan du gjøre dette med fjernkontrollen. Trykk på kanal-piltasten (CH) på fjernkontrollen og et vindu med dine tilgjengelige kanaler vises. Velg ønsket kanal med piltastene  og trykk ENTER. Alternativt kan du gå inn i DatabeatOMNI, og velge fanen «Players». Dobbeltklikk på spilleren du ønsker å endre kanal på. Under «Channels» vil alle dine tilgjengelige kanaler vises. Marker ønsket kanal og lagre endringene ved å klikke «Save»

Jeg får ikke logget inn

Sjekk stavemåte på brukernavn og passord. Går det fortsatt ikke, klikk på “change password” i innloggingsvinduet. Du vil få en mail om hvordan du endrer passord.

Jeg får ikke lastet opp filer

Vi anbefaler filer i følgende formater: .JPEG .PNG .MP4 og .WMV. Alternativt kan du lage og publisere filer fra Microsoft Powerpoint. Da må du laste inn vår PlugIn. Installasjonsmanual finner du her.

Jeg får ikke lastet opp YouTube video

For optimal visning av videoer anbefaler vi at filene konverteres fra YouTube og lastes opp i DatabeatOMNI fremfor å legge inn en URL. Les mer om hvordan du gjør det her.