DatabeatOMNI logo

Registrer ny konto | Glemt passordet?

Prøv DatabeatOMNI helt gratis

Har du allerede registrert deg?

DatabeatOMNI logo

Logg inn

Schneider Electric har ulikt innhold på sine infoskjermer

Effektiv internkommunikasjon

Skrevet av Irene Mårdalen 4. August 2017

Energiselskapet Schneider i Oslo bruker infoskjermer for å spre intern kommunikasjon i flere kontorbygg samtidig.

– Databeat er superenkelt! Jeg kan produsere innholdet når det passer meg – og publisere når vi har behov. Helt optimalt.

Slik bruker Scnehider digitale skjermer

  • Informere ansatte om nyansettelser, interne festligheter og markeringer, informasjon om mosjonskonkurranser de ansatte kan delta på og hvordan du sparer penger for bedriften din
  • Selskapet har skjermer ulike steder i kontorbygget. I tillegg har de skjermer på lokalkontor. Alle skjermene viser samme informasjon
  • Skjermene plasserer strategisk der alle ser dem
  • Skjermene er et godt supplement til intranett

Lederassistent Hanna Søberg i Schneider Electric er i fyr og flamme, etter at selskapet har tatt i bruk informasjonsskjermer i fem av sine norske kontorbygg.

– Vi ser på infoskjermene som et tillegg til andre interne kommunikasjonstiltak. Skjermene skal ikke erstatte intranett, men være et godt supplement, sier visepresident Henrik Holck-Clausen i Schneider Electric.

SchneiderIntern og ekstern kommunikasjon

Når du kommer inn dørene til hovedkontoret på Etterstad i Oslo, blir du møtt av den første skjermen. Den viser blant annet rømningsveier og nyheter om en app Schneider nylig har lansert.

I skjermene oppover i etasjene- hvor de ansatte sitter – viser de intern informasjon som oppfordring om å melde seg på Holmenkollstafetten, hvordan spare penger for arbeidsgiveren din og informasjon om sommerfesten. I alt 17 skjermer har selskapet hengt opp på ulike steder i det moderne bygget. I tillegg har de utrustet fire andre lokalkontor med skjermene.

– Systemet er fleksibelt og raskt. Vi når ut til flere ansatte effektivt, sier Holck-Clausen.

DatabeatOMNI - noe for din bedrift?

  • DatabeatOMNI er en publiseringsløsning som gjør det enkelt å produsere og publisere innhold på informasjons-skjermer.
  • Innholdet kan være det samme på ulike kontorer. Du kan også ha ulikt innhold på ulike skjermer. Alt styres fra en datamaskin.
  • Du produserer og publiserer innhold selv, for eksempel i Power Point.
  • I tillegg til ditt eget innhold, kan du legge til såkalte widgets som viser klokke, kalender, værmelding og mye annet på skjermene dine.

Skybasert

DatabeatOMNI er skybasert. Det betyr at de som bruker det kan logge på hvor som helst når som helst.

Innholdet produsere i Powerpoint – og på toppen av det hele publiseres det fra Powerpoint!

Takket være såkalt Screen Designer – kan du også lage ditt eget design og legge til tilleggsfunksjoner – widgets – som nyheter og værvarsel.

– Vi ønsker å nå ut til alle våre ansatte uten å bombardere dem med informasjon. Informasjonsskjermene er geniale til nettopp det. De krever ingenting annet enn at de ansatte ser skjermen – og at vi legger ut relevant innhold, sier Holck-Clausen.