DatabeatOMNI logo

Registrer ny konto | Glemt passordet?

Prøv DatabeatOMNI helt gratis

Har du allerede registrert deg?

DatabeatOMNI logo

Logg inn

MIX på Skøyen bruker DatabeatOMNI

Profilerer kiosken med 11 skjermer

Skrevet av Irene Mårdalen 31. August 2017

Eier og daglig leder Lasse Larsen i MIX på Skøyen stasjon profilerer kiosken med i alt 11 infoskjermer med DatabeatOMNI.

Lasse Larsen har i alt 11 skjermer i MIX på Skøyen stasjon. (Foto Bo Mathisen).

I sommer åpnet Lasse Larsen MIX-kiosken ved inngangen til Skøyen stasjon i Oslo. Han var fast bestemt på at han ville ha skjermer til åpningen. Han visste nytten og effekten.

Jeg står for alle investeringer i kiosken selv. Og jeg er overbevist om at infoskjermer lønner seg. Det koster mindre og ser bedre ut enn trykte plakater. I tillegg er de langt enklere å håndtere. Jeg bruker minimalt med tid på å publisere innhold – og jeg bestemmer selv hva jeg vil vise når. En plakat gir på ingen måte den samme fleksibiliteten, sier Lasse Larsen.

Derfor velger MIX Skøyen DatabeatOMNI

Enkelt å produsere og publisere innhold

Fleksibelt – kan bytte innhold når de trenger det

Kan tidsstyre innhold – og ha for eksempel frokostalternativer på morgenen og pølser på ettermiddag

Kan endre innhold i forhold til været og friste med is på solskinnsdager og annet på regnværsdager

Retter enkelt opp eventuelle skrivefeil eller feil bilder

Fungerer som innpiskere – kunder ser innholdet på skjermen og kommer inn i kiosken for å kjøpe det de har sett

Fungerer som inspirasjon og for mersalg

Når du går av toget på Skøyen stasjon – og er på vei ut – passerer du inngangen til MIX Skøyen.

Skjerm i vinduet

Allerede i vinduet ut mot gågate-passasjen møter du den første av i alt 11 skjermer. I utstillingsvinduet henger en 55 tommer lyssterk skjerm. På den viser Lasse innbydende bilder av mat og drikke, kampanjer og bilder som inviterer til en tur innom kiosken.

For mange er denne skjermen det første de ser av MIX. De fleste bruker bare noen sekunder på å gå igjennom passasjen. På den tiden må jeg vise 2-3 bilder som gjør at de stopper opp og kommer inn i kiosken.

På denne skjermen har Larsen derfor intervaller på fem sekunder mellom hvert bilde. I tillegg tidsinnstiller han innholdet slik at det er primært kaffe og frokostvarianter om morgenen, lunsjtilbud midt på dagen og pølser på ettermiddagen.

Vi har flere ganger opplevd at kunder kommer inn og sier de vil ha det de så på skjermen. Det er ingen tvil om at den skjermen fungerer suverent godt både for å tiltrekke seg oppmerksomhet, samt få kunder inn i kiosken.

Egne skjermer ved kaffemaskinen

I tillegg har Larsen hengt to skjermer over en av de to kaffemaskinene. På disse viser han primært fristende kaffe-bilder, samt tilbehør som for eksempel boller eller forfriskninger de har til kampanjepris.

Disse to skjermene fungerer både for å tiltrekke seg kunder til kaffeautomatene, samt gi kundene lyst til å kjøpe noe mer mens de venter på at koppen fylles, sier Larsen.

Bak betalingssonen

Bak betalingssonen, henger skjermer på rekke og rad. Ulikt innhold rullerer for å gi kundene tips om hva kiosken har og tilby, samt fortelle om eventuelle kampanjer og inspirere.

DatabeatOMNI gjør det mulig å tidsstyrer innholdet. På solrike dager, satser vi for eksempel mest på is, smoothies og annet forfriskende. På regnsværsdager, fremmer vi andre produkter mer tilpasset været. Alt gjør jeg med noen få tastetrykk i DatabeatOMNI – og etter det går det hele av seg selv. Med trykte plakater hadde dette vært umulig, sier Larsen.

Plakater havner på bakrommet

Han har mange års erfaring fra bransjen, og har sett utallige eksempler på flotte plakater som havner på bakrommet. Eller plakater med innhold som verken matcher været eller det gjestene først og fremst er på utkikk etter.

Hvis jeg skulle ha satset på plakater, måtte jeg enten hatt veldig mange eller noen få med generelt budskap. Ingen av delene er godt nok. Med for mange trykte plakater, konkurrerer de om oppmerksomheten til kundene. Vi ser at kundene ikke stopper for å lese dem. Med for generelt budskap, når vi ingen.

Sparer tid og penger

Larsen er overbevist om at både han – og MIX sentralt – sparer penger på å bruke skjermer fremfor trykket materiell.

Markedsavdelingen hos MIX – som sender meg mye av innholdet – kan sende ut langt mer oppdatert materiell oftere. Hvis det viser seg at det er trykkfeil i det som publiseres, rettes det raskt – uten ekstra kostnader. Ingen vil plassere skjermene på bakrommet og portoutgiftene forsvinner. I min kiosk har vi mulighet til å ha skreddersydd innhold tilpasset våre kunders behov. Og når vi trenger materiell fra hovedkontoret, får vi det i løpet av sekunder. Det er ingen tvil om at skjermer har langt flere fordeler enn trykket materiell.

Larsen åpnet kiosken på Skøyen sommeren 2017. Etter kort tid, fikk han besøk fra hovedkontoret til MIX som blant annet ville se skjermene i bruk. Larsen mener de ble imponert.

Fornøyde ansatte

Det er også Veronica Filipsson og Merethe Stensland. De jobber på MIX Skøyen og har – på kort tid – blitt glad i skjermene.

De fungerer svært godt både fordi de er fine å se på og fordi det skjer noe på skjermene. Kundene har en tendens til å stoppe opp og se på en skjerm. En plakat går de rett forbi, sier de.