DatabeatOMNI logo

Registrer ny konto | Glemt passordet?

Prøv DatabeatOMNI helt gratis

Har du allerede registrert deg?

DatabeatOMNI logo

Logg inn

Se hvordan Lefdal Sandvika bruker DatabeatOMNI

Tapetsert butikken med skjermer

Skrevet av Irene Mårdalen 10. August 2017

Flaggskipet Lefdal i Sandvika har tapetsert butikken med infoskjermer spekket med gode tilbud, feelgood-filmer og nyttig informasjon til kundene.

Ta en titt til venstre når du går inn dørene på Lefdals concept store på Sandvika Storsenter.

Der møtes du av en videovegg satt sammen av i alt 16 skjermer – alle 40 tommer store – og med innhold produsert og publisert med programvaren DatabeatOMNI.

Får du lyst til å spille? På disse skjermene vises spill-muligheter. (Foto: Bo Mathisen)

I butikken henger skjermer på høykant som viser kampanje-tilbud. (Foto: Bo Mathisen)

 

 

 

 

 

 

 

Egenprodusert innhold

På veggen rullerer egenprodusert video som tar deg med til ulike soner og varegrupper.

Du kommer til avdelingen for Microsofts-produkter, kjøkkenavdelingen med lekre utstillinger av Epoq-kjøkken, området for vaskemaskiner, tørketromler, kjøleskap og andre hvitevarer og inn i avdelingen for husholdningsartikler.

Du ser butikken som den er – med soner hvor du sitter til bords og får kundeservice. Hvor kaffemaskinene suser i takt med sjarmerende musikk i en butikk du bør sette av god tid i.

– Vi er bevisste på hva slags innhold vi har på de ulike skjermene. Videoveggen fanger deg enten på vei inn eller ut. Kundene blir fasinert og står gjerne foran skjermene en stund. Noen går tilbake inn i butikken igjen, for å se nærmere på noe de fant på skjermen, sier driftssjef Kim Olsen på Lefdal Sandvika.

Superenkelt

Driftssjef Kim Olsen produserer selv innholdet til skjermene i butikken. (Foto: Bo Mathisen)

Han synes DatabeatOMNI er særdeles enkelt å bruke. Driftssjefen produserer alt innhold i Power Point og laster ned filer – som oftest en videofil – som han igjen laster opp i DatabeatOMNI.

– Jeg kan velge en Power Point plugin som gir meg mulighet til å produsere og publisere direkte fra Power Point. Jeg har likevel valgt å lagre presentasjonene i andre filer. Jeg synes det er lett. Jeg liker å bruke DatabeatOMNI, sier Kim.

Selektivt innhold

Han segmenterer innhold på skjermene i forhold til hvor de er plassert i butikken.

På videoveggen ved inngangen har han valgt filmer som gjør at kunden får en god følelse. Du blir dratt med fra sone til sone i den enorme butikken, og skaper deg et inntrykk som gjør at du vil fortsette inn.

På skjermene som er plassert på de ulike sonene, ruller informasjon om priser, produktinformasjon og forbrukerveiledning.

Skjermene på support og aftersales inneholder informasjon om tjenester Lefdal leverer.

– Jeg produserer innholdet selv og tenker nøye igjennom hva jeg vil vise hvor. Det gjør at vi er fleksible og kan snu oss raskt. Jeg erfarer også at vi selger mer av de produktene vi promoterer på skjermene.

Slik bruker Lefdal DatabeatOMNI

  • Har infoskjermer i ulike soner i butikken
  • Viser ulikt innhold på ulike skjermer
  • Har primært egenprodusert innhold
  • Viser informasjon, egenreklame og forbrukervennlig innhold
  • Har egne skjermer for Microsoft – kun med innhold om Microsoftprodukter
  • Har skjermer på support og aftersales for å informere kundene

Sparer tid og penger

Olsen har ikke foretatt noen regnestykker, men er overbevist om at de sparer både tid og penger takket være infoskjermene.

– Vi kan for eksempel endre en pris på noen få minutter. Før måtte vi skrive en ny plakat – og sende den til et trykkeri. Det tok tid og kostet penger. DatabeatOMNI sørger for at denne prosessen går raskt og smertefritt, og det gjør oss mer konkurransedyktige, sier Olsen.

Infoskjermer siden 2014

Butikken fikk skjermer i 2014, samtidig som de bygde om og lanserte Lefdal Sandvika som concept store.

Skjermene ble raskt et verktøy Kim bruker aktivt for å fremme tilbud, gi forbrukerveiledning og informasjon samt vise filmer og bilder som gjør at du ser nytten og gleden av produktet.

Egen Microsoft-avdeling

I Microsoft-avdelingen er det i alt seks skjermer som utelukkende viser innhold fra Microsoft.

Et annet sted i butikken – over en stabel med nye DAB-radioer – henger en skjerm som forklarer overgangen fra FM til DAB. Hvem som trenger det. Hvor du trenger det og hvorfor du trenger det.

I flere hjørner henger skjermer på høykant som viser gode tilbud – i dag. Og i avdelingen for aftersales henger en 80 tommer stor skjerm som viser informasjon om hvilke tjenester og produkter Lefdal selger.

Egen skjerm hos support

Til og med i support-avdelingen henger en infoskjerm. Her vises tjenester som muligheter for å få varer kjørt hjem, hva slags support du kan få, installasjoner de hjelper med og mye annet.