DatabeatOMNI logo

Registrer ny konto | Glemt passordet?

Prøv DatabeatOMNI helt gratis

Har du allerede registrert deg?

DatabeatOMNI logo

Logg inn

Canal Digital bruker DatabeatOMNI

Fremstår moderne med infoskjermer

Skrevet av Irene Mårdalen 7. September 2017

En undersøkelse hos forhandlere avdekket at trykket materiell ikke fungerte. Derfor vil Canal Digital Satellitt ha skjermer med DatabeatOMNI i alle butikker.

Canal Digital Satellitt har cirka 500 forhandlere i hele Norge. Tidligere ble butikkene foret med trykket materiell. Det viste seg å være tilnærmet bortkastet.

 – Vi oppdaget at plakatene ofte havnet på bakrommet, ble hengt opp på feil steder og ikke byttet ut når det kom nye. Veien til skjermer var derfor kort, sier Campaign and rollout manager, Ann Cathrin Skantz hos Canal Digital Satellitt.

Hun er ikke i tvil om at infoskjermer fungerer langt bedre enn trykte plakater – og at det også er kostnadsbesparende.

Webredaktør Marius Bøe har ansvaret for å publisere innholdet til Canal Digitals skjermer.

Webredaktør Marius Bøe hos Canal Digital. (Foto Bo Mathisen)

Fornøyd webredaktør
Webredaktør Marius Bøe  har ansvaret for å publisere innholdet til Canal Digitals skjermer. Han mener DatabeatOMNI har gitt selskapet mulighet til å fornye hvordan de tenker markedsføring hos forhandlerne.

 – Vi mener at denne type skjermer er en mer effektiv og kostnadsbesparende måte å profilere både oss og produktene våre på, ute hos forhandlerne. Vi sparer penger fordi vi produserer mindre fysisk materiell og vi har større fleksibilitet til å endre materiellet når vi ønsker, sier Bøe.

Derfor velger Canal Digital Satellitt DatabeatOMNI

  • Publiseringsløsningen er enkel å bruke
  • Har komplekse funksjoner som lett kan legges til
  • Kan tidsstyre innhold
  • Har en organisasjon som gir fantastisk god support og som forstår behovet til Canal Digital Satellitt
  • Ser moderne ut
  • Gir et godt inntrykk – et inntrykk Canal Digital kan assosiere seg med

Canal Digital viser ulikt innhold på ulike skjermer. Noe av innholdet går ut sentralt, mens annet innhold er forbeholdt enkelte forhandlere.

Bøe sjonglerer lett mellom de ulike kanalene i DatabeatOMNI for å tilpasse innholdet.

 – Jeg trengte litt opplæring for å forstå systemet og sette meg inn i alle mulighetene. Når det var gjort, er verktøyet veldig enkelt og fleksibelt å bruke.

Bøe mikser innholdet og velger promofilmer fra innholdsleverandørene til Canal Digital, salgs – og produktplakater samt opplæringsfilmer. Noe av materialet produserer han selv, men det meste kjøper han fra mediebyrå. Hos forhandlerne er skjermene satt opp i egne soner – eller stands.

Vil fremstå moderne
Skantz er også opptatt av at selskapet skal fremstå moderne. Det mener hun de gjør med skjermer.

 – Vi jobber tross alt med innhold på skjermer selv, og det er viktig for oss å synes på digitale flater. Skjermene med DatabeatOMNI – og sonene hos forhandlerne – bidrar til at vi synes godt, har et moderne uttrykk og får oppmerksomhet. Ingen flytter skjermene, ingen skjermer står på bakrommet og ingen skjermer har gammelt eller feil innhold. Det er en unik måte å kommunisere med kunder og ansatte hos forhandlerne på. Vi når dem, sparer tid og penger og fremstår slik vi ønsker å fremstå, sier Skantz.

Tidligere sendte hun – og kollegaene – primært mail med informasjon til selgerne. Mailen ble kanskje lest, kanskje ikke. Og Canal Digital nådde ikke ut til alle som trengte informasjonen ute hos forhandlerne.

 – Nå legger vi ut denne informasjonen på skjermer som de ansatte har tilgang til. Dermed får langt flere med seg nyheter fra oss. Rett og slett brilliant, sier Skantz.

Hjelp fra EventSupport
Det var selskapet EventSupport – som er en av Databeat.Nets partnere – som gjennomførte undersøkelsen ute hos forhandlerne for Canal Digital. Undersøkelsen avdekket ulempene med trykte plakater og annet fysisk materiell.

Da Jan Erik Hanssen hos EventSupport så resultatene, var han ikke i tvil om hva som var medisinen.

 – Jeg har teknisk bakgrunn og for meg var det naturlig å tenke skjermer for Canal Digital. Før jeg kunne tilby det, var jeg avhengig av å finne en løsning – og et selskap – som forstår våre behov. Det fant jeg hos Databeat.Net, sier Hanssen.

DatabeatOMNI ga full match
Han gjennomførte mange møter med ulike leverandører av digital signage, før han omsider havnet hos salgsdirektør Joel Joelsen hos Databeat.Net.

 – Allerede i det første møtet med Joelsen i Databeat, forsto jeg at DatabeatOMNI er en publiseringsløsning egnet for nåtid og fremtid. Jeg forsto også at selskapet har ansatte med kompetanse som matcher det EventSupport trenger. Mine antagelser etter det første møtet har slått til. Vi er godt fornøyd både med løsningen og med supporten vi får, sier Hanssen.