DatabeatOMNI logo

Registrer ny konto | Glemt passordet?

Prøv DatabeatOMNI helt gratis

Har du allerede registrert deg?

DatabeatOMNI logo

Logg inn

Infoskjermer i bRests kantiner

Elsker DatabeatOMNI

Skrevet av Irene Mårdalen 10. August 2017

På denne skjermen –i bRests smakfulle kantine på Skøyen Atrium i Oslo – ruller inspirerende videoer, lekre mat-bilder og selvsagt dagens meny.

Vi rett og slett elsker DatabeatOMNI, sier daglig leder Ivar Villa i bRest. (Foto: Bo Mathisen)

Selskapet bRest – som satser på bedriftskantiner med delikate råvarer, dedikerte ansatte og service på høyde med Michelin-restauranter – valgte fra øverste hylle også da de jaktet på infoskjermer.

– Vi rett og slett elsker DatabeatOMNI. Programvaren fungerer optimalt for vårt bruk. Vi er innovative i alt vi gjør, og DatabeatOMNI hjelper oss med å være innovative virtuelt. Løsningen er genial og gir langt flere muligheter enn vi drømte om. Den er enkel og rask – ja, vi er særdeles fornøyde, sier daglig leder Ivar Villa i bRest.

Fakta om bRest

  • bRest drifter kantiner, bedriftsrestauranter og kaffebarer på hele Østlandet
  • Selskapet fokuserer på gode matopplevelser, topp service og dedikerte ansatte
  • Hovedkontoret ligger sentralt i Oslo
  • Ivar Villa er daglig leder og eier selskapet sammen med fire andre
  • Selskapet har i dag 100 ansatte fordelt på 19 kantiner
  • Bruker DatabeatOMNI og informasjonsskjermer for å vise dagens meny, feelgoodfilm om selskapet og lekre mat-bilder. Bruker widgets som viser været og nyheter

Han startet selskapet i 2012 etter å ha ledet andre bedrifter som også leverer kantinetjenester i flere år. Allerede fra starten utviklet han et litt annerledes selskap og konsept. Kvalitet i alle ledd var ledesnoren.

Har 19 kantiner

Raskt fikk han flere eiere på banen. Tidligere kolleger og samarbeidspartnere. Nå er de fem eiere og 100 ansatte fordelt på i alt 19 kantiner på Østlandet.

Gjestene leser langt mer på skjermene enn på statiske plakater, sier kjøkkensjef Vigdis Olsen. (Foto: Bo Mathisen)

Et av flaggskipene er utvilsomt kantina til Vigdis Olsen på Skøyen Atrium. Med et smil om munnen, guider hun ansatte og gjester mellom lekre hyllemetere med sunn, næringsrik og ikke minst delikat mat.

I den ene enden – der hvor gjestene henter bestikk og tallerkener – har hun hengt opp en av to infotavler. Den andre er plassert strategisk i en hyggelig sittesone.

Skjermene danker ut skrevne plakater

Kjøkkensjefen mener skjermene gir kantinen en merverdi – og de danker ut skrevne plakater.

– Gjestene våre bruker tid foran skjermene. Vi oppdaterer menyen hver dag. I tillegg kan du – når det er kø – følge med på nyheter og været. Videoene vi har produsert gir en feelgood-opplevelse som gjør at ventetiden i kantinen går raskere, sier Olsen.

Bruker Power Point

Hun betjener – foreløpig – ikke programvaren selv. Det gjør regnskapsmedarbeider Solveig Brandt på hovedkontoret.

Hun legger inn ny meny hver dag. I tillegg har selskapet lagt inn såkalte widgets som viser toppnyheter fra NRK og lokal værmelding. Det blant annet for at skjermene skal være noe mer enn rene reklameplakater – og dermed gi seerne mer verdi.

– Det er superenkelt å betjene systemet. Jeg jobber i Power Point med faste maler hvor jeg legger inn ny tekst og publiserer direkte til skjermene. Det hele er gjort på et par minutter, sier Solveig.

Malene har bRest utviklet selv. Filmene og bilder er produsert av profesjonelle.

– Bortsett fra å legge inn nye menyer, endrer vi ikke ofte på innholdet. Vi bør kanskje bli flinkere til akkurat det, sier Villa.